Over ons

Bast Architects & Engineers is een coöperatieve vennootschap die meewerkt aan de maatschappelijke transitie naar een mensvriendelijke, duurzame en circulaire maatschappij. Ons multi-professioneel team ontwerpt en ontwikkelt (bio-) ecologische laagenergie- en passiefhuisprojecten, zowel op vlak van architectuur, stabiliteit en energieberekening.

Ecologisch
Bast Architects & Engineers
 geeft de voorkeur aan materialen en technieken die bio-ecologisch zijn. Dit betekent dat het materialen zijn die hernieuwbaar, nagroeibaar en van lokale herkomst zijn. Op die manier bouwen wij eenvoudig, herkenbaar en gebruiksvriendelijk.

Economisch
Solidariteit is een basisvoorwaarde om te komen tot gemeenschappelijke ondernemingsvormen. Het collectieve in de economie kan worden versterkt door het mogelijk maken van zogenaamde “circulaire economie”. Hierbij optimaliseren relatief kleine gemeenschappen, steden, gemeenten of regio’s op lokaal niveau  hun materiaalstromen, energieproductie en consumptie. Ethische principes vormen de basis bij het duurzaam ondernemen.

Sociaal
Bast Architects & Engineers
 werkt mee aan het zoeken, uitwerken en implementeren van oplossingen voor de woonproblematiek bij kwetsbare groepen.

Waarden
Eerlijkheid, respect, waardering en persoonlijke ontwikkeling zijn basiswaarden.
Het creatieve proces is een weloverwogen evenwicht tussen feiten en intuïtie. Dit proces is een bewustwordingsproces waarbij co-creativiteit bij alle partijen aangewakkerd wordt.
Ons team bestaat momenteel uit 3 vennoten en 21 werknemers, samen één bezield team dat voor de lopende en toekomstige projecten op zoek is naar een nieuwe medewerker.